Békefoci

Maradonát felkérte egy "békemérkőzésre" a FARC gerillaszervezet

Diego Maradonát, az argentinok világbajnok futballcsillagát kérte fel egy Havannában rendezendő "barátságos békemérkőzésen" való részvételre a Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) nevű marxista gerillaszervezet.

2013.12.03 03:26MTI

"Megfelelő képviseletre van szükségünk, ezért Maradonához fordultunk, segítsen nekünk a békefolyamatban" – mondta Ivan Márquez, a FARC vezetője újságírók előtt. Szombaton a FARC küldöttsége elfogadta Carlos Valderrama korábbi kolumbiai válogatott futballista kezdeményezését, hogy szervezzenek "baráti békemeccset".

Valderrama javaslata alapján a FARC két mérkőzést tervez, egyet Havannában, a visszavágót pedig a kolumbiai Santa Mariában. A FARC Márquez vezette küldöttsége egy éve tárgyal Havannában a kolumbiai kormánnyal egy ötpontos megállapodásról, amely ötvenévi konfliktusnak vetne véget Kolumbiában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.