Már csak egy lépés a döntő

Evezős-vb: Hallerék és Hajdú a középdöntőben

A szerdai reményfutamokból két magyar egység jutott a középdöntőbe, azaz a legjobb 12 közé az ausztriai Ottensheimban zajló evezős-világbajnokságon, amelyet az olimpia műsorában nem szereplő számokban írtak ki.

2008.07.23 18:43MTI

A kétpárban kétszeres vb-aranyérmes Haller Ákos - szegedi klubtársaival, Tari Jánossal és Baka Sándorral - második lett a kormányos kettesek között és ugyanezzel a helyezéssel jutott tovább Hajdú Zsuzsanna is a könnyűsúlyú egypároknál. 

A férfiak hasonló számában versenyző Kitka Gergelynek nem sikerült a bravúr, csak ötödik lett, így ő a folytatásban az alsóági középdöntőben küzdhet, a 13-24. helyért. 

A férfi könnyűsúlyú nyolcasoknál - ahol hosszú évtizedek után először van magyar résztvevő - és női könnyűsúlyú négypárban a kevés nevező miatt (9, illetve 8 hajó) a reményfutam egyben középdöntő is volt, de a magyaroknak nem sikerült bekerülniük a legjobb hat közé és így a B döntőben szállhatnak majd vízre. 

Hallerék és Hajdú középdöntőjét pénteken rendezik, a vb - amelyen az ifjúsági korosztály küzdelmében hét magyar egység versenyez - vasárnapig tart.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.