Vb-selejtező előtt

Angol bíró a holland-magyaron - az MLSZ tesz a magyar szurkolókra

Az angol Martin Atkinson vezeti jövő pénteken a Hollandia-Magyarország labdarúgó világbajnoki selejtezőt. Közben ismételten kiderült, a honi szövetség mindenkiért van, csak épp a szurkolókért nem.

2013.10.03 21:46MTI, ma.hu

A nemzetközi szövetség (FIFA) honlapjának beszámolója szerint a 42 éves szigetországi sípmester segítői Peter Kirkup, Jake Collin és Andre Marriner lesznek az Amsterdam Arenában 20.30-kor kezdődő összecsapáson. A magyar válogatott két mérkőzéssel a sorozat vége előtt a pótselejtezőt érő második helyen áll, ezt meg is tarthatja, ehhez azonban hollandiai bravúrra lenne szükség.

Magyarország jelenleg egy-egy ponttal előzi meg Romániát és Törökországot, de a román gárda a hátralévő két meccsén a csoport két leggyengébb csapatával, Andorra és Észtország válogatottjával találkozik.

Megint a szurkolók az utolsók?

Bukarestben kétezren, Amszterdamban 700-an? Fotó: ma.hu

Bár matematikai esélye van a magyar válogatottnak a Vb-pótselejtezőt érő csoportmásodik hely elérésére, ismét kiderült, nem mindenki küzd teljes odaadással a csoda eléréséhez. Hiába tervezett ezernél több magyar szurkoló is részt venni az Amsterdam Arenában rendezendő meccsen, az MLSZ-nek hála csupán 700-an szurkolhatnak a vendégszektorban.

Holott a nemzetközi szabály értelmében a vendégcsapatnak a befogadóképesség 5%-ának megfelelő jegyet kellene biztosítani. Mivel az amszterdami stadion 52.000 férőhelyes, így minimálisan is 5.000 azon jegyek száma, mely adott esetben járna a magyaroknak. Ha ennyien nem is vennének részt a meccsen, ezren legalább. De nem fognak.

Az MLSZ ugyanis mindössze 700 jegyet igényelt, anélkül, hogy felmérte volna az igényeket. Vajon a csapatban nem bízik a Szövetség, vagy a drukkerekben? Egyes információk szerint további jegyeket igényel a Szövetség, így akár 800-an is ott lehetnek a vendégszektorban... Reméljük, a válogatott tagjai nagyobb odaadással teszik a dolgukat, mint teszik azt egyesek...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.