Hajrá, magyarok!

Románia-Magyarország vb-selejtező - percről percre

Péntek este itt a ma.hu-n szurkoltunk: labdarúgás, Románia-Magyarország, világbajnoki selejtező, Bukarest. Pokol. 3:0

2013.09.06 18:49ma.hu

93. perc

Dzsudzsák szabadrúgása nem jut el csatárhoz. Ezzel vége a mérkőzésnek.

90. perc

Majdnem kaptunk egy fejest. Bogdán Ádám elkapta. Popa a földön. Teljes öröm a román oldalon. Kiábrándító vereség.

88. perc

Tanase berúgta a 3. gólt a magyar kapuba.

HANGHIBA

Mióta Knézy Jenőt kikapcsolták, sokkal jobbak vagyunk! - írta a Magyar Labdarúgó-Válogatott Facebook-oldalán.

85. perc - CSERE

Koman helyett Szabics a pályán. Szalai a földre került.

81. perc

Veszélyes helyről rúghatunk, Szalai rúgta, fölé.

78. perc

Dzsudzsákot rángatják, szabadrúgás. Csere a románoknál a 79. percben, Marica le, Hoban be.

76. perc

Marica a földön.

74. perc

Böde hiába tört be a 16-oson belülre, szerelték.

69. perc

Bogdán hatalmasat védett!!! És ismét hatalmasat védett. Dzsudzsák fejrúgást adott, ápolás.

66. perc - CSERE

Varga József le, Lourencsics Gergő be.

63. perc - CSERE

Maxim helyére Adrian Popa.

58. perc - CSERE

Csere a románoknál, Tanase be, Torje le.

55. perc

Egy bátrabb magyar válogatott jött ki a 2. félidőre, 10 perc után elmondható, hogy többet van nálunk a labda és harcosabban játszunk, de komoly helyzetet még nem tudtunk összehozni.

50. perc

Bourceanu sárgalapot kap.

48. perc

Veszélyes beadás, de Marica lemaradt róla. Végül megint gólhelyzetbe kerültek a románok.

2. félidő

A románok kezdtek.

Vége az első félidőnek

Veszélytelen és tanácstalan a magyar válogatott a bukaresti pokolban, az első 45 perc alapján félő, hogy egy komolyabb vereségbe futunk bele. Reméljük, a második félidőre egy bátrabb, összeszedettebb magyar csapat fut ki a pályára.

47. perc

Lipták kap sárgalapot, visszarántásért. Veszélyes helyről jöhetnek a románok. Belelőtte a sorfalba. Vége az első félidőnek.

2 perc hosszabbítás


43. perc

Böde és Szalai zavarja egymást Vanczák beadása után. Ebből se lett semmi.

40. perc

Hajnal Tamás 30-ról bombázott, de a kapus kiütötte. A szöglet veszélytelennek bizonyult.

Tanácstalanok vagyunk

Tanácstalannak tűnik a magyar válogatott, ha labdát szerzünk, akkor is csak céltalanul előrevágjuk. Böde is próbálkozott a 37. percben, de mindhiába.


35. perc

A védelem újabb bizonytalansága után labdát szereznek a románok a 16-os előtt, Marica ahelyett, hogy belőtte volna, kipasszolta, és a védők visszazártak.

34. perc - CSERE

Korcsmár Zsolt helyett Hajnal Tamás a pályán.

31. perc

Böde próbált kapurafordulni a 16-oson belül 2 védő szorításában, a kivágott labdából indultak a románok, és végül Pintilii óriási gólt akasztott a jobb pipába. 2:0-ra vezetnek a románok.

30. perc

Dzsudzsák adott be jobb oldalról, de a román védők kifejelték.

Fütyülni, azt tudnak a románok

A hangosbeszélőn magyarul tájékoztatták a nézőket a büféről, a román szurkolók végig kifütyülték.

28. perc

Koman (magyar válogatott) lépett oda keményen Ratnak, aki a földön maradt. Ápolás.

27. perc

Stancu kapta a labdát a 16-oson belül, de Guzmics zseniálisan szerelte.

25. perc

Matel adott be veszélyesen a jobboldalról, de szerencsére nem érkezett támadó. Az elmúlt néhány percben kicsit felbátorodott a magyar csapat. Hajrá, magyarok!

22. perc

Szalai forgolódott a 16-os előterében, de belelőtte a védőkbe.

20. perc

20 perc után nyomasztó román fölény a pályán, a magyarok csak rövid ideig tudják megtartani a labdát.

Kis lelkesítő: Magyarország - Románia 1981.05.13 Fazekas László gólja

14. perc

Szabálytalankodott Korcsmár Zsolt, sárgalapot kapott, veszélyes helyről rúghattak a románok, de Maxim fölérúgta!

11. perc

Újfent román szöglet, szerencsére veszélytelen.

10. perc

Magyar kapuralövés a 16-oson kívülről.

9. perc

Újabb román szöglet, kifejelik a védők.

6. perc

Szöglettel jönnek a románok. Folyamatosan ők birtokolják a labdát, leginkább a saját térfelükön adogatnak.

20:02 - 1:0 a második percben

Félpályáról egyből kapura lőttünk, de máris vezetnek a románok 1:0-ra a második percben védelmi hiba (Guzmics) miatt Marica a középpályán szerzett labdát, egyedül ment kapura, és a jobb sarokba küldte. Továbbra is erőteljesen "nyomnak" a románok, bizonytalan a magyar csapat.

20:01 - HAJRÁ!

Egyből rálőttünk félpályáról a kapura!


19:57 - Kezdődik a meccs

A magyar szektorból a pálya - fotó: ma.hu

A magyar Himnuszt végig kifütyülték. A magyar szurkolók pedig hátat fordítottak a pályának a román himnusz alatt, Nagy-Magyarország zászlók mindenütt, míg a románok 1918-as feliratú zászlókat lobogtatnak. Mi kezdtünk.

19:50


Zúzás

A magyar szurkolók felborították a két tábort elválasztó fémkordont. Fotó: MTI


19:28 - Botrány a lelátón

Verekedés tört ki a magyar szurkolók szektorában a 20 órakor kezdődő román-magyar labdarúgó világbajnoki selejtező előtt.

A vendég drukkerek megindultak a hazaiak irányába, a két tábor közé felállított fémkordonokat szétdobálták. A helyi biztonsági erők megpróbálták őket visszatartani, de kevés sikerrel jártak, a rohamrendőrök viszont néhány pillanat múlva megérkeztek, és gumibotokkal, valamint könnygáz bevetésével visszaszorították a randalírozókat.

A rendőrség ezután sorfalat alkotva figyelte a magyar szurkolókat.


19:04 - Két csatárral kezd a magyar csapat

Két csatárral, Szalai Ádámmal és Böde Dániellel áll fel a magyar labdarúgó-válogatott a Bukarestben 20 órakor kezdődő, románok elleni világbajnoki selejtezőn.

Egervári Sándor szövetségi kapitány bő egy órával a mérkőzés előtt hozta nyilvánosságra a kezdő tizenegyet, amelynek érdekessége még, hogy Korcsmár Zsolt ezúttal a középpályán kap majd helyet, a védelem közepén pedig Guzmics Richárd és Lipták Zoltán szerepel majd.

A magyar válogatott kezdőcsapata:
Bogdán Ádám - Vanczák Vilmos, Guzmics Richárd, Lipták Zoltán, Kádár Tamás - Koman Vladimir, Korcsmár Zsolt, Varga József, Dzsudzsák Balázs - Szalai Ádám, Böde Dániel


18:25 - Fokozatosan engedik be a magyar szurkolókat

Fokozatosan, nagyjából százfős csoportokban engedik be a bukaresti Nemzeti Stadionba a magyar drukkereket. Az MTI érdeklődésére néhány drukker elárulta, rendkívül fárasztó, több mint 18 órás vonatút után érkeztek meg a román fővárosba, amelynek pályaudvarán kisebb atrocitás is történt a helyi hatóságokkal. Ugyanakkor olyan magyar szurkolói csoportokkal is lehetett találkozni, akik már szerdán nekivágtak az útnak, és csak a péntek délelőtti órákban érkeztek meg Bukarestbe. Ez meg is látszott néhány piros-fehér-zöldbe öltözött drukkeren, ugyanis a magyarok számára kialakított szurkolói zónában - ahonnan kisebb, nagyjából százfős csoportokban engedik a drukkereket a stadion bejáratához - többen alvással próbálják kipihenni magukat az esti összecsapásra.

A bejutás előtt minden szurkolónak rendkívül alapos átvizsgáláson kell átesnie, ráadásul a helyi biztonsági emberek magyar tolmács segítségével minden egyes zászlót vagy transzparenst ellenőriznek, és azt a legkisebb hiba - túl nagy vagy esetleg provokáló jellegű felirat - esetén azonnal elkobozzák... 


18:22 - Négy magyar szurkolót szállítottak kórházba

Három magyar szurkolót fejsérülések miatt, egy negyediket pedig rosszullét miatt szállítottak kórházba pénteken Bukarestben. A román rendőrség több magyar szurkolót előállított, de egyelőre nem lehet tudni, hány személyről van szó. Georgian Enache, a román csendőrség szóvivője elmondta, csak a péntek esti román-magyar meccs után közlik a pontos számot. Hozzátette: az előállított személyek nem vehetnek részt a mérkőzésen. Tovább >>>

Románia - Magyarország, 2013 - Szurkolói vonat indulás (teljes)

18:10 - A Külügyminisztérium felhívása

A magyar Külügyminisztérium elvárja minden Romániában tartózkodó magyar futballszurkolótól, hogy sportszerűen buzdítsa a magyar válogatottat és tartsa be Románia törvényeit. Tovább >>>


16:37 - Incidensek előzték meg a bukaresti meccset

Összecsapott a csendőrökkel Bukarest történelmi belvárosában a magyar szurkolók egy csoportja, később a szurkolói különvonaton utazó szurkolók is dulakodásba keveredtek a csendőrökkel: mindkét esetben gumibotozással, könnygáz bevetésével, a szurkolók elszállítása nyomán állították helyre a rendet. Más helyszíneken román szurkolók bántalmaztak magyarokat.


15:53 - A különvonaton érkezett magyar szurkolók egy csoportja is összecsapott a bukaresti csendőrökkel

Megérkezett Bukarestbe péntek délután a magyar szurkolói különvonat: a rajta utazók egy csoportja szóváltásba keveredett, majd összecsapott a román csendőrséggel. A nagy erőkkel készültségben álló csendőrség rövid dulakodás után autóbuszokba terelte és elszállította a hangoskodó szurkolókat.

A különvonatot magyarokat gyalázó, "bozgori" (hazátlan) skandálással fogadták a bukaresti Északi pályaudvaron összegyűlt kíváncsiskodók, amire a magyarok közül többen "cigányok" kiabálással" és sörösüvegek dobálásával válaszoltak.

A pillanatokon belül kialakult dulakodás során a magyar szurkolók ellen gumibotokat és könnygázt vetett be a csendőrség, majd beterelte őket az odakészített buszokba.

A csendőrség szóvivője szerint sikerült az agresszív szurkolókat elkülöníteniük, "akik nem fogják a stadionban látni a meccset".

A román szurkolói videó

15:17 - Betörték egy magyar rendszámú mikrobusz szélvédőjét

Román szurkolók egy csoportja betörte egy magyar rendszámú mikrobusz szélvédőjét a Segesvár-Brassó országúton a Maros megyei Szászkézd (Seschiz) környékén - közölte az MTI-vel a Maros megyei rendőrség. Tovább >>>


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.