Bukarestben lesznek magyar rendőrök is

Román-magyar - A magyar rendőrök is besegítenek

Magyar rendőrök is segítenek a román-magyar sorsdöntő labdarúgó-világbajnoki selejtező mérkőzés biztonságos lebonyolításában.

2013.09.06 00:29MTI
MTI

A rendőrség kommunikációs szolgálata azt írta: a pénteki bukaresti mérkőzéssel kapcsolatos rendőrségi előkészületek már tavaly novemberben megkezdődtek. Akkor az ORFK Rendészeti Főigazgatóság csapatszolgálati osztályán működtetett Nemzeti Futball Információs Pont (NFIP) képviselője részt vett a Magyar Labdarúgó Szövetség által, a www.szurkolóibusz.hu weboldalt üzemeltető szurkolói csoport vezetőjének részvételével megszervezett megbeszélésen.

A rendőrség hangsúlyozta: mind a magyar rendőrség, mind a román csendőrség célja a szurkolók kulturált szórakozásának biztosítása. Ennek érdekében a biztosításban részt vevő csoportokban magyar nyelven jól kommunikáló csendőrök és rendőrök látnak el szolgálatot.

Az ORFK azt tanácsolja, hogy akivel szemben jogsértést követnek el, és sürgős segítségre van szüksége, hívja a romániai 112-es telefonszámot, ott magyarul is beszélő diszpécserek fogadják a hívást.

A magyar rendőrséget hárman képviselik az NFIP, ketten a Budapest Rendőr-főkapitányság részéről, ők a román hatóságokkal együttműködve vesznek részt a mérkőzés biztonságos lebonyolításában - írták.

A 930 szurkolót szállító különvonat csütörtök este indul a Keleti pályaudvarról, és Lőkösházánál hagyja el Magyarország területét. Romániában várhatóan háromszázan csatlakoznak a vonaton utazókhoz. A Készenléti Rendőrség egységei egészen az államhatárig kísérik a vonaton utazó szurkolókat - írta az ORFK.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.