Győztesnek hungarikum

Orbán Viktor meglepte Hosszú Katinkát

Igazi hungarikummal kedveskedett a miniszterelnök a rekorder úszónknak, bár nem ettől nagy az ajándék eszmei értéke...

2013.08.15 16:43ma.hu
Kép: facebook.com

A világbajnok úszónő egy herendi teáskészletet kapott nászajándékként a magyar miniszterelnöktől – olvasható a Magyar Úszó Szövetség - Magyar úszóválogatott Facebook-oldalán.

A herendi porcelán nem csupán kézműves termék, hanem olyan kézműves kultúra, ami nemzeti kinccsé válhatott. Ezért is kapták idén már az ötödik alkalommal a Forma-1-es Magyar Nagydíj győztesei győzelmi trófeaként a Herendi Porcelánmanufaktúra serlegvázáit és dísztálait. Ezek értéke elérte a 10 millió forintot, de eszmei értékük még ennél is nagyobb, mert csak limitált számban, kifejezetten a mogyoródi autóversenyre készültek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.