Szurkolás helyett rasszizmus

Rasszizmus miatt bepanaszolták a Győr és a Honvéd szurkolóit

A Futball a Rasszizmus Ellen Európában (FARE) csoport a Győr és a Honvéd szurkolóinak az európai kupamérkőzéseken tanúsított rasszista viselkedése miatt az Európai Labdarúgó Szövetséghez (UEFA) fordult.

2013.08.13 16:53MTI
Győri ETO és a szurkolók - kevesek miatt sokan bűnhődhetnek

A szervezet honlapján található jelentésben olvasható, hogy a július 17-én játszott Győr - Makkabi Tel-Aviv Bajnokok Ligája-selejtezőn a hazai drukkerek antiszemita rigmusokkal sértegették az izraeli rivális játékosait és szimpatizánsait.

A FARE beszámolója szerint július 18-án, a Vojvodina-Budapest Honvéd Európa Liga-selejtezőn a kispesti drukkerek huhogtak a szerb együttes kameruni légiósának labdaérintéseinél, továbbá homofób bekiabálásokkal sértegették a hazai együttest. Az egy héttel későbbi visszavágón pedig cigányozást és náci karlendítést tapasztalt a szervezet megfigyelője - áll a jelentésben.

Az UEFA egyelőre egyik ügyben sem hozott fegyelmi határozatot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.