Hétfőn kap új vezetőt a szövetség

Elnököt választanak a súlyemelők

A világ minden részéről sorra érkeznek a küldöttségek Moszkvába, ahol hétfőn választ elnököt a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF).

2013.05.19 17:40MTI

A patinás Ukrajna Hotelben zajló összejövetelen a 188 tagországnak nem mindegyike képviselteti magát, már csak azért sem, mert a teljes jogú tagok száma 147, tehát ennyi élhet választójogával az IWF tisztújító találkozóján. 

Vasárnap délután még messze nem volt teljes a résztvevők listája, de nagyon úgy fest, hogy a szavazásra jogosultak majdhogynem hiánytalanul jelen lesznek az orosz fővárosban, ahol a következő négy esztendőre határozzák meg a nemzetközi szövetség vezérkarának összetételét. Magyar szempontból korántsem mellékes, hogy mi lesz a hétfő délután várható voksolás végeredménye, hiszen a nemzetközi szövetség elnöki tisztét - másfél évtizednyi főtitkári ténykedés után - 2000 óta Aján Tamás tölti be.
 
A sportdiplomata - aki a magyarok közül egyedüliként elnököl nemzetközi sportszövetséget - elszántan készül az újabb megméretésre, miközben tisztában van azzal, hogy az eddigi talán legélesebb választási küzdelemnek néz elébe. 

Míg 2005-ben, majd 2009-ben is ellenjelölt nélkül győzött, s maradt közfelkiáltással elnök, ezúttal öt kihívója is akad. Jóllehet várhatók visszalépések, így is nagy csatának néz elébe az IWF első embere, akinek újraválasztására azonban minden esély adott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.