RUSADA

Nyolc orosz súlyemelőt tiltottak el dopping miatt

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) a kevésbé szigorú szabályozás és szankciók miatt az elmúlt hónapokban többször kritizálta Oroszországot.

2013.04.16 17:58MTI

Doppingvétségek miatt nyolc orosz súlyemelőt tiltottak el - jelentette be kedden az ország doppingellenes ügynöksége (RUSADA).

Gyenyisz Sirjakovot életre szóló, Makszim Matvejevet négyéves büntetéssel sújtották, míg hat társuknak különböző - rövidebb - időtartamra függesztették fel a versenyengedélyét.

"Az Orosz Súlyemelő Szövetség a doppingellenes szabályzat megsértéséért büntette meg a sportolókat" - áll a RUSADA honlapján olvasható közleményben, amely további részletekkel nem szolgált.

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) a kevésbé szigorú szabályozás és szankciók miatt az elmúlt hónapokban többször kritizálta Oroszországot, s felszólította arra, hogy tegye meg a szükséges szigorító lépéseket a doppingellenes harcban.

Néhány évvel ezelőtt a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség azzal fenyegette meg Oroszországot, hogy kizárja sportolóit a nagy világversenyekről, mivel több orosz súlyemelő is megbukott a doppingteszteken.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.