Európa Liga

Benitez hálás a jó játékért

Rafael Benitez, a Chelsea szezon végén távozó vezetőedzője hálás játékosainak, akik egy kemény szezon végén tudták megnyerni szerdán a labdarúgó Európa Ligát.

2013.05.16 12:06MTI
Fotó: MTI

A spanyol vezetőedző azt emelte ki, hogy a futballisták annak ellenére is végig keményen és alázattal dolgoztak a kezei alatt, hogy már novemberi kinevezése óta tudták, a nyáron mindenképpen távozik a csapattól.
 
"Ez egy átalakulóban lévő csapat, amely rengeteget fejlődött az elmúlt időszakban. Hálával tartozom a játékosoknak, akik végig elkötelezetten dolgoztak" - mondta a szakember, aki pályafutása során másodszor nyerte meg a második számú európai klubsorozatot. Benitez annak ellenére dolgozott sikeresen a londoni klubnál, hogy a szurkolók az első pillanattól ellenségesen viselkedtek vele, a kezdeti kudarcok után rendre az eltávolítását követelték. 

A tréner azért volt közutálat tárgya a Chelsea-drukkerek szemében, mert korábban hosszú évekig az ősi rivális Liverpool mestere volt, s a Vörösökkel nyert többek között Bajnokok Ligáját. "Az emberekért, a szurkolókért kell nyerni. Nyertünk, remek. Azt hiszem, most a drukkerek azt mondják, igen, ez nem olyan rossz" - mondta Benitez utalva arra, hogy a Benfica 2-1-es legyőzésével némileg talán javul a megítélése a csapat rajongóinak körében.
 
A 93. percben percben a védő Ivanovic fejesével megnyert finálé utáni sajtótájékoztatón Benitez Fernando Torrest külön kiemelte, ugyanis a legtöbb kritikát talán éppen honfitársa rendszeres szerepeltetése miatt kapta korábban. A csapathoz két és fél éve a Liverpooltól érkezett csatár ugyanakkor a döntőben jól játszott és fontos gólt szerzett. "Nagyon sokan mondták, hogy engem csak azért szerződtettek, hogy kihozzam Fernandóból a legjobbat, ő pedig nagyon keményen dolgozott és egyre jobb játékkal rukkolt elő.
 
A mostani meccsen is ő jelentette a különbséget" - dicsérte korábbi liverpooli tanítványát az edző. A Chelsea amszterdami sikerével az első olyan csapat lett, amely a Bajnokok Ligája megnyerése utáni évben diadalmaskodott a második számú kupasorozatban, s egyben a labdarúgás történetének negyedik olyan együttese, amely mindhárom kontinentális kupatrófeát - BL/BEK, VVK/UEFA Kupa/EL és a már megszűnt KEK - megszerezte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.