Európa Liga

EL: Tottenham dráma, a Vidi verte Basel a négy között

A negyeddöntők visszavágóit rendezték az Európa Ligában csütörtökön. Szenvedve, de bejutott a legjobb négy közé a Bajnokok Ligája címvédő Chelsea, kiesett azonban városi riválisa, a Tottenham.

2013.04.11 23:48ma.hu

Rubin Kazan-Chelsea 1-3, 3-2, továbbjutott Chelsea 5-4-gyel

A Chelsea 3-1-es előnnyel utazott Oroszországba, és bár a végét a londoniak elszórakozták, és a Rubin Kazan nyerni tudott 3-2-re, összesítésben a kékek biztosították a helyüket a legjobb négy között.

Lazio-Fenerbahce 0-2, 1-1, továbbjutott a Fenerbahce 3-1-gyel

A Lazio zárt kapuk mögött fogadta a török gárdát, és szurkolói nélkül nem is sikerült ledolgoznia hátrányát a római csapatnak. Így eldőlt, nincs olasz együttes a négy között sem a Bajnokok Ligájában, sem az Európa Ligában.

Newcastle-Benfica 1-3, 1-1, továbbjutott a Benfica 4-2-vel

Lesz portugál csapat az EL négy legjobb gárdája között. A Benfica ugyanis megőrizte kétgólos előnyét Angliában, így a szarkák búcsúztak, míg a luzitánok várhatják a pénteki sorsolást.

Basel-Tottenham 2-2, 2-2, tizenegyesekkel 4-1, továbbjutott Basel 4-4-gyel, 11-esekkel

A svájci és az angol gárda összecsapásán nem dőlt el a rendes játékidőben a hosszabbítás kérdése, miután a Spurs sztárja, Garteh Bale nélkül megismételte a hazai 2-2-t a Videoton csoportjából továbbjutó Basel ellen. A hosszabbítást a britek tíz emberrel játszották végig, a 90. percben ugyanis Vertonghen a kiállítás sorsára jutott. Hősiesen védekezett a Spurs, és egészen a tizenegyesekig kihúzta. Ott azonban két Spurs játékos is hibázott, míg a svájciak közül senki, így a Videoton által a csoportmeccsek során legyőzött Basel a négy legjobb közé jutott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.