Európa Liga

A Chelsea a Basellel játszik a döntőért

A Bajnokok Ligája tavalyi győztese, a Chelsea a Basellel csap össze a labdarúgó Európa Liga elődöntőjében.

2013.04.12 13:33MTI

A Nyonban rendezett pénteki sorsoláson kiderült, hogy a párharc első meccsére Svájcban kerül sor. A Chelsea a BL csoportköre után került az Európa Ligába, melynek negyeddöntőjéből az orosz Rubin Kazany kiejtésével jutott tovább. A svájci csapat az EL-csoportjában a Videotonnal vívott nagy csatát a továbbjutásért, végül megszerezte a második helyet. A kieséses szakaszban aztán sorra búcsúztatta riválisait, legutóbb a Tottenham Hotspurt verte 4-4-es összesítés után büntetőkkel, s ezzel története során először jutott be egy európai sorozat elődöntőjébe.

A másik ágon a nyolc között a Laziót verő, s szintén először EL-elődöntős Fenerbahce és a Newcastle Unitedet felülmúló Benfica mérkőzik meg egymással. Az "odavágót" rendezik majd Törökországban.

Az elődöntő első mérkőzéseit április 25-én, a visszavágókat pedig május 2-án bonyolítják le. A fináléra május 15-én, Amszterdamban kerül sor.

Az elődöntő programja:

1. mérkőzések (április 25.):
FC Basel (svájci)-Chelsea (angol)
Fenerbahce (török)-Benfica (portugál)

2. mérkőzések (május 2.):
Chelsea-Basel
Benfica-Fenerbahce

Döntő:
Május 15., Amszterdam

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.