Doppingvétség

Három és fél éves eltiltást kapott az olimpiai bajnok olasz gyalogló

Három és fél évre szóló eltiltást kapott kedden az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) illetékes bíróságától Alex Schwazer ötkarikás aranyérmes gyalogló, aki a londoni játékokon doppingvétség miatt nem vehetett részt.

2013.04.23 18:20MTI

 A 2008-ban Pekingben 50 kilométeren bajnok, 28 éves atléta röviddel a tavalyi olimpia előtt bukott le EPO-val, s októberben a CONI antidopping-bizottsága előtt elismerte bűnösségét. Az ügyészség eredetileg négyéves eltiltást kért rá.
   
A CONI most jelezte: a dél-tiroli gyalogló 2016. január 30-tól versenyezhet ismét. Schwazer azonban az ügy kirobbanása után már közölte, hogy befejezi pályafutását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.