London 2012

Örökös eltiltás a terhességét eltitkoló szörfösnek

A Portugál Olimpiai Bizottság életre szóló eltiltással sújtott egy szörföst, aki eltitkolta, hogy terhes, és csak azért utazott el a tavaly nyári, londoni játékokra, hogy találkozhasson a férjével.

2013.02.05 18:30MTI

Carolina Borges a portugál küldöttség tagjaként érkezett a brit fővárosba, de még mielőtt elkezdődött volna a versenyszáma, e-mailben tájékoztatta a vezetőket arról, hogy mégsem indul. A mostani ítélet szerint a jövőben semmilyen rendezvényen nem képviselheti Portugáliát.

Borges a 2004-es, athéni olimpián még szülőhazája, Brazília színeiben indult, később vette fel a portugál állampolgárságot.

"Minden azt mutatja, hogy csak azért utazott el Londonba, hogy a férjével lehessen" - mondta kedden Vicente Moura, a helyi ötkarikás bizottság vezetője, hozzátéve: bebizonyosodott, hogy a sportoló már várandós volt az olimpia idején, de erről nem tájékoztatta a vezetőket, pedig kötelessége lett volna megtenni.

Borges az amerikai vitorlázóval, Mark Mendelblatt-tel kötött házasságot, aki csillaghajóban versenyzett a játékokon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.