Kezdődhet az építés

A Market Építő Zrt.-é az Albert Stadion kivitelezése

Eredményesen zárult a Ferencváros új labdarúgó-stadionjának generálkivitelezésére és a meglévő létesítmény bontására kiírt közbeszerzési eljárás.

2013.03.20 19:11MTI

Az új stadion beruházójaként kijelölt, a közbeszerzési eljárást lefolytató Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. szerdai közleménye szerint a legolcsóbb árat és a legjobb szakmai ajánlatot benyújtó Market Építő Zrt.-vel generálkivitelezési szerződést kötött. A nyertes ajánlat összege 13 488 488 019 forint.

A munkaterület átadása megkezdődött. A stadionnak 2014 őszére kell elkészülnie. Késedelem esetén a kivitelező napi 67,5 millió forint kötbért köteles fizetni. A hibátlan teljesítés biztosítékaként a kivitelező 675 millió forint értékű, indoklás nélkül egyoldalúan készpénzre váltható bankgaranciát adott át a magyar államnak.

A zöld-fehérek a munkálatok ideje alatt a Puskás Ferenc Stadion játsszák hazai mérkőzéseiket. A Ferencváros vasárnap 17 órától a többek között Vass Ádámot is foglalkoztató erdélyi csapat, a mostani idényben a Bajnokok Ligájában szerepelt kolozsvári CFR ellen játssza búcsúmérkőzését az Albert Stadionban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.