Idei munkálatokra

Csaknem 7 milliárd forint az Albert Stadion építésére

A kormány 6,9 milliárd forint átcsoportosításáról határozott a ferencvárosi Albert Stadion építésének idei munkálataira.

2013.02.01 19:18MTI

A Magyar Közlöny legfrissebb számából kiderül, hogy az átcsoportosításért a nemzetgazdasági miniszter felel, az elszámolásért, illetve a fel nem használt összeg visszafizetésének ellenőrzéséért pedig a nemzeti fejlesztési miniszter, továbbá a kiemelt jelentőségű budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos. 

A kormányhatározat kitér arra is: a nemzetgazdasági miniszternek a fejlesztési miniszter és a kormánybiztos bevonásával gondoskodnia kell arról, hogy a 2014-re vonatkozó költségvetés tervezetében a munkálatok folytatásához - a kormány által elfogadott ütemezés megvalósulásához - szükséges összeg rendelkezésre álljon. 

Fürjes Balázs kormánybiztos decemberben úgy nyilatkozott, hogy a tervek szerint a márciusi FTC-Újpest bajnoki labdarúgó-mérkőzéssel zár be az Üllői úti Albert Stadion, az új aréna pedig 2014 őszére készülhet el. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) novemberben írta ki a kivitelezésre vonatkozó pályázatot. 

Ebből kiderült, hogy legalább 22 ezer, de belföldi meccsek esetén a vendég- és a hazai szektor állóhelyeivel 23 700 férőhelyes, fedett lelátójú stadion épül, amelyet a jelenlegihez képest 90 fokkal forgatnak el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.