Nem sikerült

Rövidpályás gyorskorcsolya Eb: nincs magyar döntős 1000 méteren

Sem Liu Shaolin Sándornak, sem Heidum Bernadettnek nem sikerült bejutnia a döntőbe 1000 méteren a Malmőben zajló rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság vasárnapi zárónapján.

2013.01.20 15:31MTI

Heidum elődöntős futamában a rajt után a negyedik helyre sorolt be, s ezt a pozíciót tartotta, majd három körrel a célba érkezés előtt támadást indított az előtte haladó osztrák Veronika Windisch ellen, de a kanyarban megcsúszott, elesett és riválisával együtt a biztonsági szivacsnak ütközött. A versenybírók szerint Heidum bukását nem valamelyik ellenfele okozta, így a magyar korcsolyázó nem került be a fináléba. 

Heidum még pénteken 1500 méteren ötödik volt, ezzel öt pontot szerzett, s ez elégnek bizonyult arra, hogy bekerüljön a legjobb nyolc - pontszerző - korcsolyázót felvonultató szuperdöntőbe, amelynek a távja 3000 méter lesz majd, s a tét az összetett Eb-cím. A még junior korú Liu Shaolinnak francia, holland és orosz riválissal kellett megküzdenie a fináléba kerülésért, s bár a verseny nagy részében a negyedik helyen haladt, a 2011-ben összetett Eb-t nyert Thibaut Fauconnet esése miatt két körrel a vége előtt esélye nyílt feljönni a második helyre. 

A magyar korcsolyázó azonban későn indította el támadását, és a célba érésnél, bár csak négy századdal, de lecsúszott a döntőt érő második pozícióról. "Az utolsó kanyarban kívülre igyekeztem menni, hogy minél jobb támadást indíthassanak a holland ellen, ő azonban hátranézett és levédte az ívet, ezért nem sikerült elé kerülnöm" - nyilatkozta az MTI-nek Liu Shaolin, aki hozzátette, hogy összességében elégedett azzal, hogy mindhárom távon bejutott az elődöntőbe, az 1000 méteren futott egyéni csúcsa miatt pedig különösen boldog. 

Eredmények, 1000 m: nők, Európa-bajnok: 
Elise Christie (Nagy-Britannia) 1:30.445 perc 
2. Arianna Fontana (Olaszország) 1:30.742 
3. Jorien Ter Mors (Hollandia) 1:30.757 ...
9. Heidum Bernadett ...
21. Keszler Andrea ...
27. Kónya Zsófia 

férfiak, Európa-bajnok: 
Freek van der Wart (Hollandia) 1:26.627 perc 
2. Victor An (Oroszország) 1:26.787 
3. Szemen Elisztratov (Oroszország) 1:26.978 ...
6. Liu Shaolin Sándor ...
14. Knoch Viktor

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.