Összefoglaló

Rövidpályás gyorskorcsolya Eb - Liu Shaolin volt a legjobb magyar szombaton

A még junior korú Liu Shaolin Sándor volt a legjobb magyar a Malmőben zajló rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság szombati napján, amelyen 500 méteren a nyolcadik helyen zárt.

2013.01.19 18:19MTI

A magyar versenyző már az előselejtezőben is meggyőző teljesítményt nyújtott, igaz, a negyeddöntőbe a legjobb harmadikok közül került be időeredményének köszönhetően. A nyolc közé kerülésért aztán a szerencse is melléállt, két riválisa az utolsó métereken összeakadt, így Liu Shaolin másodikként ért célba, s a fináléért korcsolyázhatott. Az elődöntőben viszont már nem sikerült csodát tennie, a második körben elesett, így nem jutott tovább.
   
A férfiaknál Knoch Viktor képviselte még a magyar színeket, s miután magabiztosan letudta a kétkörös selejtezőt, a negyeddöntőben összeakadt az összetettben élen álló holland Sjinkie Knegttel. A magyar versenyző és riválisa az egyik kanyarban túl agresszívan támadott, ennek eredményeként Knoch elesett, a versenybírók azonban egyik korcsolyázót sem látták vétkesnek, a harmadikként célba ért magyar ezzel búcsúzni kényszerült.
   
A nőknél Keszler Andrea szerepelt a legjobban, a táv összesített eredményei alapján a 33 fős mezőny 17. helyén zárt, eggyel előrébb, mint a selejtező második körében kiesett Heidum Bernadett. Keszlernek jó esélye lett volna a legjobb nyolc közé kerülésre, negyeddöntős futamában azonban összeütközött litván riválisával, a versenybírók pedig őt találták hibásnak, ezért kizárták. A harmadik magyar, Kónya Zsófia 33. lett.
   
A váltók elődöntőiből a magyar női csapat taktikusan versenyezve, győztesként jutott a vasárnapi fináléba, akárcsak a férfi együttes, amely szintén hiba nélkül, taktikai szempontból is remek teljesítménnyel került döntőbe.
   
Vasárnap az egyéni versenyben az 1000 méteres táv viadalait, valamint a nemenként a legjobb nyolc korcsolyázót felvonultató, az összetett Európa-bajnoki címért sorra kerülő 3000 méteres szuperdöntőket, illetve a váltók fináléit rendezik meg a svédországi kontinensviadalon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.