2013-ban

Hat sportágban rendez ORV-t az utánpótlásnak Magyarország

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) 20 millió forinttal finanszírozza 2013-ban a fiatalok évente több sportágban zajló nemzetközi seregszemléjét, az Olimpiai Reménységek Versenyét (ORV). Mint az ORV jövő évi koordinátora Magyarország a fiú kézilabda, az öttusa, a rövidpályás gyorskorcsolya, a triatlon, a röplabda és a kötöttfogású birkózók küzdelmeinek ad otthont.

2012.12.07 15:35MTI

Minderről a csütörtöki, pozsonyi naptáregyezető megbeszélésen döntöttek a Visegrádi Négyek, vagyis Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia képviselői - tájékoztatta a tanácskozásról a MOB pénteken az MTI-t. 

A 19 éve létező ORV programjában 27 olimpiai sportág szerepel; az egyes eseményeket sportáganként serdülő, ifjúsági és/vagy junior korosztályokban hirdetik meg, a versenyeknek pedig a négy ország valamelyike ad otthont. A találkozón Magyarországot a MOB egyik utánpótlás-programjának igazgatója, Pignitzky Dorottya képviselte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.