99 évre szóló használati jog

A West Ham kaphatja az Olimpiai Stadiont

A West Ham United labdarúgócsapata kaphatja meg 99 évre az idei nyári játékokra épített londoni Olimpiai Stadiont, amennyiben a tulajdonosok vállalják, hogy részesedést fizetnek a fővárosnak a klub esetleges jövőbeni eladásából származó profitjukból.

2012.12.05 13:19MTI

 Boris Johnson főpolgármester, aki egyben az ötkarikás létesítmények újrahasznosításáért felelős vállalat (LLDC) elnöke, úgy véli, hogy a közpénzből épített arénával a West Ham sokkal értékesebbé válik, ezért szeretnék, ha a tulajdonosok, David Gold és David Sullivan elfogadnák azt a feltételt, hogy megosztják az esetleges értékesítésből keletkező nyereséget.
   
A stadiont 429 millió fontból építették fel, de most további átalakításokra van szükség, ezek további 130-150 millió fontba fognak kerülni.
   
Az LLDC szerdán tart ülést, amelyen rangsorolják a négy pályázót, ám egyértelműen a West Ham az első számú esélyes a 99 évre szóló használati jog megszerzésére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.