Mellettük robbant

Dzsudzsákék mérkőzése félbeszakadt petárdázás miatt

Tíz perccel az első félidő vége előtt félbeszakadt Dzsudzsák Balázs orosz csapata, a Dinamo Moszkva bajnoki futballmérkőzése szombat kora délután.

2012.11.17 16:38MTI

A címvédő szentpétervári Zenit elleni találkozón a fővároshoz közeli és a Dinamo hazai meccseinek otthonául szolgáló Himki Stadionban - a kezdő tizenegyben a magyar válogatott játékossal - a házigazdák szereztek vezetést a 27. percben, ám nem sokkal később már állt a játék, mivel Anton Sunyinnak, a Dinamo kapusának közvetlen közelében petárda robbant. A játékvezető az eset nyomán félbeszakította a meccset.

A 25 éves válogatott hálóőrt szemsérüléssel kórházba szállították, mert megégett a szaruhártyája. A csapatorvos egy közösségi portálon közölte, a sérült szemére nem lát jól a játékos.

A rendőrség közleményben jelezte, hogy a meccsel összefüggésben 53 személyt vett őrizetbe, köztük feltételezhetően azt a szentpétervári szurkolót, aki a sérülést okozó pirotechnikai eszközt a pályára dobta.

A Zenit vezetői kilátásba helyezték, hogy visszalépnek a bajnokságtól, amennyiben "méltánytalanul nagy" büntetést rónak ki a klubra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.