A tűzijátékokat illegálisan gyártották

Petárdagyárakban voltak robbanások Kínában, tizennégy halottja és 13 sérültje van

Tizennégy halottja és 13 sérültje van két egymást követő kínai petárdagyári robbanásnak - jelentette a Hszinhua hírügynökség hétfőn.

2012.06.18 14:34MTI

A közép-kínai Honan (Henan) tartomány Tungtun (Dongtun) gyárában hétfőn hét ember meghalt és 12 megsérült tűzijátékok illegális gyártása közben. A hatóságok leállíttatták az engedély nélküli üzem működését, a tulajdonos ellen eljárást indítottak, a környékbeli üzemekben biztonsági ellenőrzéseket rendeltek el.

A másik robbanás a kelet-kínai Csiangszi (Jiangxi) tartomány Jicsün (Yichun) városában történt vasárnap. A detonáció következtében a szintén magántulajdonban lévő gyár hét dolgozója meghalt, egy ember megsérült.

Kínában nem ritkák a petárdagyárak munkásait érő súlyos balesetek, főleg a kínai holdújévet megelőző időszakban, a hazai piac csúcsszezonja előtt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.