Az angol világsztár

Ibrahimovic szerint Gerrardnak távoznia kell

Zlatan Ibrahimovic úgy gondolja, Steven Gerrardnak el kellene végre hagynia nevelőklubját egy nagyobb csapatért, hogy a jövőben még több trófeát nyerhessen, mielőtt véget érne profi karrierje.

2012.11.14 13:08ma.hu

Ma este Svédország Angliát fogadja barátságos mérkőzésen. A vendégeknél Gerrard 100. válogatott meccsére készül, Ibrahimovic szerint pedig a középpályás nem egy átlagos angol futballista. A Paris Saint-Germain csatára úgy véli, a 32 éves játékos a világ bármely nagyobb együttesében megállná a helyét, éppen ezért azt javasolta neki egy interjúban, hogy hagyja el szeretet Liverpoolját, hogy még több trófeát nyerhessen, mielőtt visszavonulna.

„Minden alkalommal, amikor Steven ellen játszunk, az edzőnk felhívja a figyelmünket, legyün óvatosak vele, mert ő jelenti a különbséget” – mondta a svédek csatára. „Szeretném őt látni egy nagy klubban, mert bár természetesen a Liverpool is az, de egy olyan csapatban képzelem őt el, amelyik nemzetközi szinten is képes maradandót alkotni.”

Gerrardnak mostanában kijut a jubilálásokból, hiszen a Chelsea ellen múlt héten 600. angol bajnoki mérkőzését játszotta, és ezidő alatt három liga-, két-két FA-, Angol Szuper-, európai Szuper-, és egy UEFA-kupát nyert a Liverpoolal. Karrierjének eddigi legnagyobb sikerének valószínűleg a 2005-ös Bajnokok Ligája-diadalt tartja a játékos, amikor háromgólos hátrányból fordítva megnyerték a legrangosabb európai kupát az AC Milan ellen.

A Mersey-parti együttes néhány éve már csak szenved, bár tavaly nyert egy ligakupát és FA-kupa döntőt is játszhatott, de a bajnokságban csak a középmezőnyben képes végezni a gárda. A nyáron új menedzser érkezett a csapathoz, de Brendan Rodgersnél is alapembernek számít Gerrard, akiért 2005 nyarán bejelentkezett ugyan a Chelsea, de ő hű maradt klubjához.

Nem csak Ibrahimovic méltatta a Liverpool csapatkapitányát, hanem korábbi csapattársa, Xabi Alonso is. A spanyol 2005 és 2009 között játszott a „vörösöknél”, és elmondása szerint ekkor rengeteget tanult Gerrardtól, aki nem csak a pályán, hanem azon kívül is követendő példát mutat a fiatalok számára.

A sportfogadás piacain a svédek a ma esti találkozó esélyesei, az angolok sikerére a bukmékerek szerint bravúrra lenne szükség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.