Két vereség után

Megvan az első győzelem a röplabda EB-n

Két vereség után megszerezte első győzelmét a magyar női röplabda-válogatott az Európa-bajnoki selejtezősorozatban: a várnai torna harmadik fordulójában a magyarok négy játszmában múlták felül a letteket vasárnap.

2012.09.09 19:48MTI

"Becsületesen, jól készültek a lányok erre a tornára, és ennek ez a mérkőzés volt a gyümölcse" - nyilatkozott Németh Lajos szövetségi kapitány. "Ez a győzelem azért fontos, mert a válogatott túl tudott emelkedni a hazai röplabda körüli válság okozta problémákon, összeszedetten és jól tudott játszani. A mai mérkőzésen a hullámvölgyekből gyorsan ki tudott lábalni a csapat, nem engedtük elhúzni az ellenfelet, ez nagymértékben hozzájárult a sikerhez. A meccs legjobbja Miklai Zsanett volt, de Sándor Renáta és Liliom Rita is kiemelkedően teljesített. Összességében azt tudom mondani, hogy megérdemelt győzelem volt." 

Eredmények (az európai szövetség honlapja alapján): 
F csoport, 1. torna (Várna), 3. forduló: 
Magyarország-Lettország 3-1 (20, 17, -26, 21) 
Bulgária-Csehország 3-2 (-14, 22, 20, -23, 9) 
pénteken játszották: 
Csehország-Magyarország 3-0 (17, 8, 12) 
Bulgária-Lettország 3-0 (12, 10, 15) 
szombaton játszották: 
Bulgária-Magyarország 3-0 (13, 18, 16) 
Csehország-Lettország 3-0 (15, 20, 11) 

Az állás az első torna után: 
1. Bulgária 8 pont, 
2. Csehország 7 p., 
3. Magyarország 3 p., 
4. Lettország 0 p. 
(A 3-0-s és 3-1-es győzelem 3 pontot ér, míg 3-2-es eredménynél a győztes 2, a vesztes 1 pontot kap) A négy csapat a jövő héten, Budaörsön is összecsap egymással, s a két körmérkőzéses torna eredményeinek összesítése alapján első helyen végző válogatott kijut a jövő évi Eb-re, míg a második pótselejtezőt játszhat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.