Női röplabda Eb-selejtező

Sima vereséggel kezdett a magyar csapat

A magyar női röplabda-válogatott három sima szettben kikapott a cseh csapattól az Európa-bajnoki selejtezősorozat Várnában zajló tornájának pénteki első fordulójában.

2012.09.07 16:42MTI

"Az első játszmában a csapat jelenlegi állapotához mérten a maximumot nyújtotta - nyilatkozott Németh Lajos szövetségi kapitány. - A folytatásban azonban kiütközött a két csapat közötti tudáskülönbség, előjöttek a hibák, és ezért vesztettük el ilyen nagy arányban a második és a harmadik szettet. Összességében elmondhatom, hogy ezzel a háttérrel, gondolok itt a sportág nehéz körülményeire, ettől a szakmailag sem a legerősebb magyar válogatottól ma ennyire futotta. Ami a folytatást illeti, nincs bennem hiú remény, hiszen a bolgárok is nagyon erősek, talán a lettek ellen lehet keresnivalónk."



Eredmények (az európai szövetség honlapja alapján):

F csoport, 1. torna (Várna), 1. forduló:

Csehország-Magyarország 3-0 (17, 8, 12)

később:

Bulgária-Lettország 17 ó



A négy csapat a jövő héten, Budaörsön is összecsap egymással, s a két körmérkőzéses torna eredményeinek összesítése alapján első helyen végző válogatott kijut a jövő évi Eb-re, míg a második pótselejtezőt játszhat.



A további program:

szombat:

Csehország-Lettország 14:30 ó

Magyarország-Bulgária 17 ó

vasárnap:

Magyarország-Lettország 14:30 ó

Csehország-Bulgária 17 ó

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.