Női röplabda Eb-selejtező

Ismét kikapott a magyar női röplabda-válogatott

A magyar női röplabda-válogatott három sima szettben kikapott a házigazda bolgár csapattól az Európa-bajnoki selejtezősorozat Várnában zajló tornájának szombati második fordulójában.

2012.09.08 19:30MTI

"Jobban játszottunk ma, mint tegnap a csehek elleni mérkőzésen - nyilatkozta Németh Lajos szövetségi kapitány. - Ha a lányok holnap is így teljesítenek, én azt gondolom, meg tudjuk verni Lettország csapatát. Sajnos rövid volt a felkészülés és több nagyon jó játékos nincs itt a válogatottban, ami meg is látszott, hiszen a lélektani fordulópontoknál nem tudtunk eredményesek lenni. Érezhető még, hogy a lányok nincsenek teljesen összeszokva, de látom a fejlődést és napról napra jobban játszanak. A küzdéssel és a hajtással nincs probléma, az egész válogatott odatette magát a bolgárok ellen, sajnos ez nem mutatkozik meg az eredményben, több volt ebben a meccsben. Harmincnégy ki nem kényszerített hibával egy ilyen szintű csapatot nem lehet legyőzni. De még egyszer hangsúlyoznám, ha holnap sikerül így játszani, borsot törhetünk a lettek orra alá."



Eredmények (az európai szövetség honlapja alapján):

F csoport, 1. torna (Várna), 2. forduló:

Bulgária-Magyarország 3-0 (13, 18, 16)

A csoport másik mérkőzésén:

Csehország-Lettország 3-0 (15, 20, 11)



pénteken játszották:

Csehország-Magyarország 3-0 (17, 8, 12)

Bulgária-Lettország 3-0 (12, 10, 15)



A csoport állása: 1. Csehország és Bulgária 6-6 pont, 3. Lettország és Magyarország 0-0



A négy csapat a jövő héten, Budaörsön is összecsap egymással, s a két körmérkőzéses torna eredményeinek összesítése alapján első helyen végző válogatott kijut a jövő évi Eb-re, míg a második pótselejtezőt játszhat.



A további program:

vasárnap:

Magyarország-Lettország 14:30 ó

Csehország-Bulgária 17 ó

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.