Hiába próbálták újraéleszteni

Hegymászóbalesetben meghalt a sportág legendája, Sepp Mayerl

Hegymászóbalesetben meghalt szombaton a sportág 75 éves legendája, a tiroli Sepp Mayerl, aki minden idők tán legsikeresebb hegymászójának, Reinhold Messnernek volt a mestere.

2012.07.28 15:50MTI

A férfit a Linzi Dolomitokon érte a halál, eddig tisztázatlan okokból lezuhant az Adlerwand északi faláról és halálos sérüléseket szenvedett, már hiába próbálták újraéleszteni. Holttestét helikopterrel vitték le a hegyről.

Sepp Mayerl az 1970-es években elsőként mászta meg a Lhoce egyik "mellékcsúcsát", a 8386 méter magas Lhoce Shart.

A sportember 1937. április 14-én született Kelet-Tirolban. Az olasz Reinhold Messner, aki a világon elsőként mászta meg a földkerekség mind a 14 nyolcezer méter feletti hegycsúcsát, rendszeresen mestereként emlegette Mayerlt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.