Lezuhantak

Szörnyethalt öt hegymászó a svájci Alpokban

Öt külföldi hegymászó vesztette életét kedden Svájcban, az olasz határ közelében - közölték a svájci hatóságok.

2012.07.03 18:42MTI

A helyi rendőrség közlése szerint hat hegymászó indult a 4010 méter magas Lagginhorn-csúcs meghódítására Svájc déli részén, Valais (Wallis) kantonban. Öten fel is jutottak a csúcsra, de miután ereszkedni kezdtek, mind az öten több száz métert zuhantak. Hatodik társuk, aki nem érezte jól magát és ezért meg sem kísérelte a csúcstámadást, azonnal riasztotta a hegyi mentőket, de a mentőegységek már mind az öt szerencsétlenül járt hegymászót holtan találták. A baleset okáról a rendőrök egyelőre nem adtak tájékoztatást, és mivel a holttestek hivatalos azonosítása még tart, az áldozatok nevét és nemzetiségét sem közölték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.