Jól őrzik a medálokat

A Towerbe zárták az olimpiai érmeket

A 2012-es Olimpiai Játékok arany, ezüst és bronzérmeit a londoni Tower páncéltermébe zárták.

2012.07.06 17:47Konrád - ma.hu

A BBC szerint a Királyi Pénzverde által a Cardiff közelében lévő Llantrisant-ban készített 4.700 medált addig tartják elzárva, amíg szükséges.

Az olimpiai érmeket David Watkins művész tervezte, a paralimpiai medálokat Lin Cheung ötvösművész. Rio Tinto az érmekhez felhasznált fémeket kitermelő bányatársaság elnöke átadta ezeket Lord Coenak a szervezési bizottság elnökének, aki elvitte a páncélszekrénybe.

Az érem Nikét, a győzelem görög istennőjét ábrázolja, amint kilép a Panathinaikó Stadionból. A hátoldalon a Temze folyó látszik a London 2012 logó alatt. A paralimpiai érmeket szintén Niké istennő ihlette.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.