Debreceni úszó-Eb

Cseh László magyar csúcsát megdöntve jutott a fináléba Bernek Péter

Bernek Péter - országos csúccsal - bejutott a 200 m hát szombati döntőjébe a debreceni úszó Európa-bajnokságon, a szintén finalista Balog Gábor pedig kijutott Londonba, teljesítve az olimpiai A szintet.

2012.05.25 19:14MTI

A péntek esti elődöntőből az ifjúsági olimpiai bajnok Bernek úgy került be a legjobb - 1:56.11 perces - idővel a nyolc közé, hogy megjavította a magyar rekordot, amelyet Cseh László ért el még 2006. augusztus 5-én 1:56.69-cel. Balog az ötödik pozíciót harcolta ki 1:58.43-mal, ami egyúttal számára londoni repülőjegyet ér, mivel az ötkarikás rajthoz előírt 1:58.48-as limiten belül ért célba.

50 m mellen ugyanakkor Financsek Gábor befejezte a szereplést, mivel 28.16 másodperces időeredményével összesítésben a 13. lett az elődöntős mezőnyben, s nem került a nyolc közé.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.