Debreceni úszó-Eb

Még egy bronz: Kozma Dominik 200 m gyorson

Kozma Dominik bronzérmet nyert 200 m gyorson a debreceni úszó Európa-bajnokság szerdai versenynapján. A számot a táv világcsúcstartója, a német Paul Biedermann nyerte.

2012.05.23 18:05MTI

Kozma - aki a legjobb idővel jutott a fináléba - harmadikként fordult az első ötven méter után, majd feljött a második helyre, melyet egészen az utolsó hossz kezdetéig tartani tudott. Ekkor azonban kicsit mintha elfáradt volna, közvetlen riválisai egyre feljebb úsztak rá, benyúlásával azonban megszerezte a harmadik helyet.

A 21 éves Kozma első Európa-bajnoki érmét szerezte ezzel a felnőttek között.

A 21 éves Kozma első Európa-bajnoki érmét nyerte ezzel a felnőttek között.

"Gondoltam rá, de nem hittem el, hogy összejön, kimondhatatlanul örülök neki - nyilatkozott. - Azt, hogy mindössze három századmásodperccel előztem meg a negyedik helyezettet, szerencsének is lehet mondani, amely most mellém állt. Ez benyúlás kérdése, a negyediknek nem volt szerencséje. Egyébként nem volt különösebb taktikám, csak annyit terveztem, hogy elkezdem és befejezem. Az első száz erősebb volt, mint gondoltam, a végére azért rendesen beállt a lábam. Az utolsó öt métert csukott szemmel tettem meg".

Eredmények:

férfiak:

200 m gyors, Európa-bajnok:

--------------------------- Paul Biedermann (Németország) 1:46.27 perc 2. Amaury Leveaux (Franciaország) 1:47.69 3. KOZMA DOMINIK 1:47.72

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.