Jakabos, Verrasztó, Mutina, Hosszú

Ezüstérmes lett a női 4x200-as gyorsváltó a debreceni Eb-n

A Jakabos Zsuzsanna, Verrasztó Evelyn, Mutina Ágnes, Hosszú Katinka összetételű, címvédőként indult 4x200-as női gyorsváltó ezüstérmet nyert a debreceni úszó Európa-bajnokság csütörtöki versenynapján.

2012.05.24 19:35MTI

Jakabos nem kezdett túl jól, ugyanakkor nagy hajrával a második helyen fejezte be saját etapját. Verrasztó hamar átvette a vezetést és kiváló versenyzéssel fél másodperces előnyt kovácsolt össze. Mutina ezt tovább növelte, ugyanakkor Hosszúnak ezt az előnyt az olaszok világklasszisával, Federica Pellegrinivel szemben kellett volna megtartania. A csütörtökön korábban 200 m vegyesen győztes magyarnak azonban elfogyott az ereje, a táv olimpiai-, világ- és Európa-bajnoka így megnyerte az olaszoknak a versenyt.
   
"Szerintem most én voltam a leggyengébb láncszem. Igyekeztem minél jobban úszni, hogy sikerüljön elérni, amit két éve, de örülök az ezüstéremnek is. Nagyon nagy dolog több éven keresztül egy váltóval az élen lenni" - mondta a 200 m vegyesen korábban bronzérmes Verrasztó.
   
"Mindannyian mindent megtettünk, ebben biztos vagyok, tudtuk, hogy az olaszok negyedik embere nagyon jó, Katkán nagyon nagy teher volt" - nyilatkozta Mutina.
   
A 400 és 200 vegyesen is győztes Hosszú Katinka láthatóan csalódottan beszélt:
   
"Ennyi volt bennem, ennyi volt bennünk. Nagyon nehéz lesz az olimpián döntőbe kerülni, de ha sikerül, az mindenképpen nagyon jó eredmény lenne."
   
Eredmények:
női 4x200 m gyors váltó, Európa-bajnok:

   Olaszország (Alice Mizzau, Alice Nesti, Diletta Carli, Federica Pellegrini) 7:52.90 p
2. MAGYARORSZÁG (JAKABOS ZSUZSANNA, VERRASZTÓ EVELYN, MUTINA ÁGNES, HOSSZÚ KATINKA) 7:54.70
3. Szlovénia (Sara Isakovic, Anja Klinar, Ursa Bezan, Mojca Sagmeister) 7:59.73

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.