Új országos csúcsot állított fel

Bronzérmesként végzett Bohus Richárd 50 m háton

Bohus Richárd új országos csúccsal bronzérmet nyert 50 m háton a debreceni úszó Európa-bajnokság csütörtöki versenynapján.

2012.05.24 18:42MTI

A békéscsabaiak versenyzője jól kapta el a rajtot, ami elengedhetetlen ebben a sprintszámban, és végül ritkán látható, hármas holtversenyben szerezte meg a harmadik helyet.       
   
Bohus ráadásul tovább javította a szerdai elődöntőben felállított országos csúcsát, ugyanis 25.14 másodperccel csapott célba (régi: 25.36).
   
A magyar úszó még levegő után kapkodva, örömtől ragyogó arccal azt mondta:
   
"Úristen, úristen! Ez nagyon meglepett, még le vagyok sokkolva, hogy egy Európa-bajnokságon bronzérmet szereztem első éves felnőtt versenyzőként. Mondtam az edzőmnek, hogy megpróbálok meglepetést okozni, de hogy ekkorát... Azt gondoltam, hogy lesz holtverseny, de azt nem, hogy én is dobogóra állhatok."
   
Eredmények:
férfiak:
50 m hát, Európa-bajnok:
   
   Jonatan Kopelev (Izrael) 24.73 mp
2. Mirco Di Tora (Olaszország) 24.95
3. BOHUS RICHÁRD, Dorian Gandin (Franciaország) és Guy Barnea (Izrael) 25.14

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.