Megelőzte Egerszegit a 26 éves úszó

Cseh aranyat, Biczó ezüstöt úszott 200 m pillangón Debrecenben

Cseh László arany-, Biczó Bence pedig ezüstérmet nyert 200 m pillangón a debreceni úszó Európa-bajnokság csütörtöki versenynapján.

2012.05.24 18:30MTI

Fantasztikusan kezdett a szám olimpia ezüstérmese, aki 50 méter után már nagy fölénnyel vezetett. Cseh elképesztő tempóját egyszerűen képtelenek voltak tartani a riválisok, így a táv felénél már látszott, hogy nem lehet tőle elvenni az aranyérmet. Eközben Biczó 50 méterrel a vége előtt hatalmas hajrába kezdett, ezzel megszerezte az ezüstérmet.
   
"A végére eldobtam a vasmacskát, a karom nagyon elfáradt, és alig vártam már, hogy vége legyen a számnak - mondta a Debrecenben második aranyát megszerző Cseh. - Megpróbáltam a magam iramával törődni, nagyon jól ment az úszás, de ennél még jobb időt szerettem volna úszni."
   
A 26 éves Cseh az Európa-bajnokságok történetének legeredményesebb magyar úszója lett, ez volt ugyanis a tizedik aranyérme, s ezzel megelőzte az 1996-ban visszavonult, kilencszeres Eb-győztes Egerszegi Krisztinát.
   
"Abszolút elégedett vagyok, 19 évesen Európa-bajnoki ezüstérmes lettem, nincs mit kifogásolnom - nyilatkozta az ifjúsági olimpiai bajnok Biczó. - Rosszabb időt úsztam a döntőben, mint az elődöntőben, ezt még ki kell elemeznem; a végén éreztem, hogy kezdek feljönni, talán előbb kellett volna megindítani a hajrát, igazából nem mertem megkockáztatni, de szerintem bírtam volna. Jól esett az úszás, de elfáradtam, kiúsztam magam."
Eredmények:
férfiak:
200 m pillangó, Európa-bajnok:
 
   CSEH LÁSZLÓ 1:54.95 perc
2. BICZÓ BENCE 1:55.85
3. Joannisz Drimonakosz (Görögország) 1:56.48

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.