"Óriási eredményt ért el eddig Mercédesz"

Birkózó Eb - Két magyar is bronzéremért küzdhet

Dénes Mercédesz a nők 48 kg-os kategóriájában, míg Wöller Gergő a szabadfogásúak 66 kg-os súlycsoportjában a bronzéremért léphet szőnyegre kedden este a belgrádi birkózó Európa-bajnokság nyitónapján.

2012.03.06 17:24MTI

Wöller Ákos, a női csapat edzőjének tájékoztatása szerint a 18. születésnapját jövő héten ünneplő Dénest negyeddöntőbeli ukrán legyőzője a vigaszágra "segítette", ahol a szerb Bojana Jolicic ellen az első menetben 6-0-ra nyert, így tusgyőzelmet aratott.
   
"Óriási eredményt ért el eddig Mercédesz, de van még előttünk egy meccs este, arra koncentrálunk" - mondta Wöller.
   
A szakember a negyeddöntőben a bolgár Leonid Bazannal szemben alulmaradt testvérével, Gergővel kapcsolatban elmondta, hogy a vigaszág első körében az olasz Raimondo Campagna ellen 2-1-re nyerte az első menetet, majd a másodikban már 4-1-re vezetett, amikor megroppant a térde. A tavalyi Eb-ötödik birkózó folytatni tudta a küzdelmet, s végül 4-3-ra hozta a szakaszt, s lépett tovább. A harmadik helyért a grúz Otar Tusisvili vár rá.
   
"Nem tudom, mi lesz, biceg, nincs túl jó állapotban, de azért remélem fog tudni birkózni" - mondta Gergő meccsének lefújása utáni pillanatokban Wöller Ákos.
   
A nap harmadik magyarja, a 96 kilóban szereplő Fodor Tamás szintén elbukta negyeddöntőjét, s mivel legyőzője, a fehérorosz Ivan Jankuszki nem került be a döntőbe, kiesett.
   
A kontinensviadal első napjának éremcsatározásai 19 órakor kezdődnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.