Újabb vereség

Csíkszeredai hokitorna: negyedik a magyar válogatott

A magyar jégkorong-válogatott 4-1-re kikapott a házigazda román csapattól a csíkszeredai nemzetközi jégkorongtorna pénteki játéknapján, és ezzel az utolsó, negyedik helyen végzett.

2011.12.16 19:59MTI

Eredmény:
Románia-Magyarország 4-1 (0-0, 2-0, 2-1)

gól: Antal (25.), Becze (29.), Szöcs (49.), Basilidesz (59.), illetve Gröschl (48.)

Az első harmadban többet veszélyeztetett a magyar csapat a döntő részben erdélyi játékosokból álló romániai alakulat ellen.
   
A második játékrész elején egy szerencsés góllal szerzett vezetést a hazai együttes, Papp lövése kijött Bálizsról, és a pakk a menteni igyekvő Szirányiról az üres kapuba pattant. Kisvártatva újabb romániai találat esett, Becze kísérlete a magyar hálóőr lába között jutott a kapuba. Ebben a harmadban volt még egy hazai kapuvas is.
   
A folytatásban sikerült kivédekezni egy kettős emberhátrányt és megúszni egy kisles miatt érvénytelenített találatot. Aztán Gröschl lövését Catrinoi bevédte, ám 38 másodperc múlva Szöcs bombájával visszaállt a kétgólos különbség.
    
A hajrában Basilidesz üres kapus góllal állította be a végeredményt.
    
A románok ezt megelőzően utoljára tizenegy mérkőzéssel ezelőtt, 1997. március 28-án nyertek a magyarok ellen, akiknek így most megszakadt az öt győzelemből álló sorozata a rivális ellen.
    
Kevin Primeau szövetségi kapitány az eddigi hat összecsapását elveszítette a magyar válogatottal.

A másik pénteki mérkőzésen:
Ukrajna-Lengyelország 2-0 (0-0, 1-0, 1-0)

Az állás: 1. Lengyelország 6 pont/ 3 mérkőzés (9-5), 2. Ukrajna 6/2 (5-2), 3. Románia 3/2, 4. Magyarország 0/3

szombaton játsszák:
Románia-Ukrajna 15:30 ó
   
szerdán játszották:
Lengyelország-Magyarország 6-1
   
csütörtökön játszották:
Ukrajna-Magyarország 3-2
Lengyelország-Románia 3-2

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.