Messi a legjobb

Tarolt az FC Barcelona a World Soccernél

A spanyol bajnok és Bajnokok Ligája-győztes FC Barcelona több díjat is begyűjtött a World Soccer magazin év végi választásán: 2011-ben a legjobb labdarúgó Lionel Messi, a legjobb edző pedig Josep Guardiola lett, és a csapatok között is a katalán sztáralakulat végzett az élen.

2011.12.15 18:41MTI

A brit magazin nemzetközi olvasói szavazásán a 24 éves argentin játékos a voksok több mint 60 százalékát begyűjtve diadalmaskodott, így 2009 után másodszor zárt elsőként. A második helyen a Real Madrid portugál futballistája, Cristiano Ronaldo végzett 9,3 százalékkal, míg a harmadik Messi klubtársa, a tavaly győztes Xavi lett 7,6 százalékkal.

Guardiola a Copa America-győztes uruguayi válogatott szövetségi kapitányát, Oscar Tabarezt és Sir Alex Fergusont, az angol bajnok és BL-döntős Manchester United mesterét utasította maga mögé.

A csapatok között fölényes győzelmet aratott az FC Barcelona, amely mögött az uruguayi nemzeti együttes és az Európa Liga-győztes FC Porto zárt. A legjobb fiatal labdarúgónak Neymart, a Libertadores Kupa-győztes Santos brazil játékosát választották a World Soccer olvasói.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.