Az El kárpótolhat

Mindkét manchesteri csapat búcsúzott a BL-től

A Bajnokok Ligája szerdai játéknapján eldőlt, hogy a Manchester United és városi riválisa, a City is csak a második számú európai kupasorozatban, az Európa-ligában folytathatja tavasszal.

2011.12.09 16:55ma.hu

A Manchester City hazai pályán fogadta a már biztos csoportelső Bayern Münchent. A hazaiak könnyedén nyertek a tartalékos bajorok ellen, de mivel a Napoli győzött a Villarreal otthonában, így az olaszok jutottak a Bajnokok Ligája legjobb 16 együttese közé.

„Gratulálnunk kell a Napolinak a továbbjutáshoz, de úgy érzem, mi is megálltuk a helyünket. Általában a BL-ben tíz pont már elegendő ahhoz, hogy tovább juss a csoportodból” – mondta letörten a City védője, Gael Clichy. „Győztünk a Bayern ellen, azonban így is kiestünk. Nem szabad csüggednünk, hiszen az El-ben is várnak még ránk feladatok, a trófea megnyerésével szerintem meg tudnánk vigasztalni szurkolóinkat.”

A Unitednek Baselben a döntetlen is elég lett volna, ám Sir Alex Ferguson csapata 2-1-es vereséget szenvedett svájci ellenfele otthonában. A skót szakember természetesen nagyon csalódottan nyilatkozott a lefújást követően.

„Nagy csapás búcsúzni ettől a sorozattól, de a fájdalmunkat motivációvá kell átalakítanunk” – mondta Ferguson. „Az El-ben még soha nem szerepeltünk, annyit tudok róla, hogy csütörtökönként vannak a mérkőzések, tehát át kell majd állnunk a csütörtök-vasárnap ritmusra. Ennek nem örülök, de ez a büntetés azért, mert kiestünk.”

A Bajnokok Ligája kora tavasszal folytatódik a legjobb 16 együttessel, a sorsolást jövő hét pénteken tartják Nyonban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.