Történelmet írt az APOEL

Bajnokok Ligája - Kilenc hely már foglalt a 16 között

Immár kilenc hely foglalt a 16-ból a labdarúgó Bajnokok Ligájában a csoportküzdelmek ötödik, utolsó előtti fordulójának szerda esti mérkőzései nyomán.

2011.11.24 10:50MTI

A címvédő spanyol FC Barcelona és az olasz AC Milan, a másik spanyol elitgárda, a Real Madrid, továbbá a német Bayern München, az olasz Internazionale és a portugál Benfica után egy másik német gárda, a Bayer Leverkusen, továbbá az angol Arsenal és - futballtörténelmet írva - a ciprusi APOEL csatlakozott a nyolcaddöntős mezőnyhöz.
   
Az újabb továbblépők közül a nicosiaiak sikere a legmeglepőbb, a Leverkusené pedig a legérdekesebb. A német együttes - amelynek az angol Chelsea feletti 2-1-es diadalt hozó meccsén Kassai Viktor bíráskodott - kilenc ponttal vezeti négyesét, a két nyolcpontos, ám a záró csoportkörben éppen egymással játszó spanyol Valencia és a londoni alakulat előtt.

A Bayer még abban a sajátos esetben is továbbjutó, ha netán kikap a két ponttal az utolsó helyen szerénykedő belga Genktől - Köteles László és Tőzsér Dániel csapatától -, a másik két együttes pedig döntetlenre végez, és ugyanúgy kilencpontossá lép elő, mint a Leverkusen. A hármas holtversenynél tudniillik úgynevezett minitáblázat határoz a sorrendről, márpedig a trión belüli mérleg a németeknek kedvez, lévén ők két győzelemmel és két vereséggel állnak, míg a Valencia és a Chelsea első összecsapása döntetlenre végződött, ezzel pedig az összevetésben mindkettő hátrányba került a Leverkusennel szemben.

   

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.