Samantha Stosur nyerte a teniszbajnokságot

Hatalmas meglepetés: kikapott Serena Williams

Óriási meglepetésre az ausztrál Samantha Stosur nyerte az amerikai nyílt teniszbajnokságot női egyesben, miután helyi idő szerint vasárnap két sima játszmában legyőzte a hazai közönség előtt szereplő Serena Williamst.

2011.09.12 08:41MTI

Stosur pályafutása első Grand Slam-diadalát szerezte meg New Yorkban 1 óra 13 perc alatt.

Az első játszmában az ausztrál 3:1-re, majd 5:2-re elhúzott, és magabiztosan nyerte a nyitószettet. A folytatásban a görög mérkőzésvezető egyik, Williamst sújtó ítélete alaposan felborzolta a kedélyeket, és ugyan 3:3-ig még fej fej mellett haladt a két teniszező, az ausztrál pontos és kemény játékkal végül biztosan hódította el a trófeát a szokásosnál többet hibázó, 13-szoros Grand Slam-győztes riválisa ellen.

"Amióta elkezdtem teniszezni, mindig az volt az álmom, hogy itt lehessek. Ez életem egyik legjobb napja, és nagyon szerencés vagyok, hogy New Yorkban élhettem meg" - mondta Stosur, aki Serenának annyit mondott, hogy fantasztikus játékos és nagy bajnok.

Serena Williams - aki közel egy évet hagyott ki egészségügyi problémák miatt - sajnálkozva vette tudomásul a vereséget: "Akartam a győzelmet szeptember 11. emlékére. Sajnos nem tudtam azt a játékot nyújtani, amit elterveztem."

Stosur előtt ausztrál női játékos - nevezetesen Margaret Court - 1973-ban tudott a US Openen diadalmaskodni. Az utolsó ausztrál női Grand Slam-győtes pedig a legendás Evonne Goolagong-Cawley volt, ő 1980-ban Wimbledonban nem talált legyőzőre, most pedig Stosur sikere után rögtön üzent sms-ben a friss bajnoknak. "Végül megszerezted, amit megérdemeltél. Nem lehetnék ennél boldogabb, nagyszerű ez a reggel, évek óta a legjobb Ausztráliának."

Julia Gillard ausztrál miniszterelnök is gratulált Stosurnak: "Megmutatta, hogy mit akar elérni, és képes megnyerni a US Opent. Mindenkinek, akinek Ausztráliában köze van a teniszhez, együtt örül vele. Ez nagyszerű teljesítmény, és megmutatta, hogy az ausztrál tenisz ismét fellendülőben van."

Eredmény:
női egyes, döntő
----------------
Samantha Stosur (ausztrál, 9.)-Serena Williams (amerikai, 28.) 6:2, 6:3

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.