Formázzuk magunkat egyszerűen!

Fotók - Olcsó: egy teniszlabdával is képes vagy rá!

Nem gondolnánk, néha milyen egyszerű módja is van annak, hogy fitten tartsuk magunkat. Csak talán még nem hallottunk róla.

Így végezzük a teniszlabdás gyakorlatokat! képgaléria

2011.09.06 14:40ma.hu

Unjuk már, hogy le vagyunk lassulva, szeretnénk aktívabbak lenni? Íme, végre egy fitten tartó módszer, amelyhez nem kell túl sok minden. Csupán akaraterő és egy teniszlabda!

Meglepően hatékony gyakorlatokat végezhetünk vele. Kalóriát égetünk és az egész testet erősítjük. Hogy érzékeljük jótékony hatását, csak kövessük a következő gyakorlatokat, melyeket Ramona Braganza állított össze, többek között Halle Berry és Jessica Alba edzője.

Hasizomerősítés labdával

Feküdjünk a hátunkra, egyenes lábakkal, egyik kezünkben legyen a labda. Emeljük fel törzsünket és lábunkat úgy, hogy testünk egy V alakot formázzon.

Emelgessük felváltva a lábainkat, a labdát alattuk adogassuk át a kezünkkel. Ha a bal lábat emeljük, alatta vigyük át a labdát, ha a jobbat, akkor az alatt. Csináljunk a gyakorlatból 3 szettet: 10-15-ször végezzük az emelgetést. Négyszer egy héten érdemes csinálni, 2 hét múlva már látni fogjuk a hatást.

Képekért kattintson a fotóra!

Kardiogyakorlat

Játsszunk egy kis kézilabdát a teniszlabda falra ütögetésével és elkapásával. 30 másodpercig dobálgassuk, majd ismételjük meg háromszor a gyakorlatot. A labda után rohanás kalóriaégető, az ütések időzítése fejleszti a koordinációt.

Guggolós gyakorlat

Amikor gyerekek voltunk, ugye szívesen dobtuk a levegőbe a labdát, majd vártuk, mennyi ideig tart, míg visszaér a földre? Tegyük meg ugyanezt, de amíg a labda a levegőben van, végezzünk egy leguggolást.

Álljunk a sarkunkon stabilan, egyenes maradjon a hát. Minden alkalommal, ahogy feldobjuk a labdát, ereszkedjünk guggolásba, majd álljunk fel a labda mozgásának ritmusára.

Végezzünk háromszor 15 guggolást 30 másodperc-szünet-30 másodperc időközökre osztva. Nagyon jól erősíti a lábakat!

"Labda-terápia"

Mozgassuk meg lábunkat úgy, hogy betesszük a talpunk alá a labdát és kicsit gurigázunk rajta. Lassan görgessük végig a talpon, a saroktól a lábujjakig, 5 percig.

Majd ismételjük meg a másik talppal is. Különösen egy hosszabb futás vagy egy megerőltető nap után lehet hasznos gyakorlat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.