Apró ötletek a diétás étkezéshez

Fogyni szeptemberben? Ráadásul 1 hét alatt?

Noha lassan inkább az indián nyár felé tartunk, nem kell a strandidő elmúlásával a kilókról is megfeledkezni. Íme néhány alacsony-kalóriás fogás, amely segít a mindennapokban.

2011.09.05 10:30ma.hu - Fotó: realsimple.com

Különösen ajánlott egy gyors, de egészséges diéta, ha a nyár végére mégis felszaladtak azok a kilók. Mert nem tudtunk ellenállni a strandokon kínált lángosnak, fagyinak és társaiknak, és túl sok volt a kertiparti.

A szeptemberi fogyókúra során 5 kilót fogyhatunk le nagyjából egy hónap alatt. Az első hét napon az alábbi étrendekből válasszunk, majd ezt ismételgessük minden héten, de variálhatunk a sorrenden.

Rágcsálnivalók - 100 kalória alatt

- 6 koktélparadicsom, felezve, negyed csészényi feta sajtszelettel tálalva és megszórva fekete borssal és citromhéjjal

- Egy nagyobbacska zabból készült keksz, vagy gyömbéres szelet
- 3 evőkanál száraz, sült edamame
- Egy apró szelet étcsokoládé
- 30 pisztácia

Reggelinek valók - 400 kalória

Gombás-tojásos finomság: süssünk ki együtt 2 csészényi gombát, fél csészényi vágott vöröshagymát 2 teáskanál olívaolajjal, amíg a hagyma nem karamellizálódik. Üssünk bele egy tojást.

Kombináljuk egy csészényi zöld leveles zöldséggel vagy spenóttal. Sózzuk tengeri sóval és fekete borssal is ízesítsük. Sárgadinnyét vagy görögdinnyét is adhatunk hozzá, illetve megszórhatjuk friss lime héjjal.

Almás, gyümölcsös palacsinta: készítsünk palacsintát teljes kiőrlésű lisztből. Negyed csészényi, reszelt, kesernyés almával, 2 evőkanál nem édesített almaszósszal és 1 teáskanál juharsziruppal ízesítsük. Szórjuk meg a tetejét 2 teáskanálnyi vágott dióval, kardamommal.

Ebéd vagy vacsora - 400 kalória

A sovány húsos fogások jól elkészítve mindig előnyös megoldások! Grillezzünk vagy pároljunk csirkét vagy pulykát, egészítsük ki változatos salátákkal.

A saláta a fantáziára van bízva, de kerüljön bele 2 teáskanálnyi olívaolaj, ecet és egy teáskanál vágott dió.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.