Visszavonul a francia labdarúgó

Vieira a Manchester City nagykövete lesz

Csütörtökön bejelentette visszavonulását Patrick Vieira, világ- és Európa-bajnok francia labdarúgó.

2011.07.14 18:58MTI

A 35 éves középpályás egyúttal azt is közölte, hogy a jövőben a Manchester City utánpótláscsapataival fog foglalkozni, továbbá a klub nagykövete lesz.
   
"Ez a pályafutásom vége, de ez egyben fantasztikus új kihívásokat rejt számomra" - mondta a játékos az angol egyesület honlapján megjelent videóüzenetében.
   
Vieira arról is beszélt, hogy sokat kell még tanulnia a pályán kívüli üzleti életről, de szerinte nem lesz gondja, mert sok tapasztalt ember veszi körül a klubnál.
   
A 107-szeres válogatott futballista karrierje során négy olasz és három angol bajnoki címet nyert, s ötször volt részese az FA Kupa elhódításának. Vieira 18 hónappal ezelőtt Roberto Mancini vezetőedző első igazolása volt a Manchester Citynél.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.