"A játék végén mindig a bíró a hibás"

Téli olimpia 2018: Beckenbauer bírál, Rogge visszavág

Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke visszautasította azt a bírálatot, amelyet Franz Beckenbauer fogalmazott meg a 2018-as téli játékok szerdai helyszínkijelölésével kapcsolatban.

2011.07.10 09:55MTI

A játékosként és szövetségi kapitányként is világbajnok német futballszakember azt mondta: a NOB európai tagjai számításból Pjongcsang pályázatát támogatták Münchenével és Annecyével szemben.

Úgy fogalmazott: a 42 európai tag többsége azért favorizálta a kontinensen kívüli - dél-koreai - helyszínt, hogy ezzel nagyobb esélyt teremtsen saját országa esetleges későbbi pályázatának.
   
"A játék végén mindig a bíró a hibás. Persze nem lehetett azt várni tőle, hogy ugráljon örömében" - reagált Rogge a Beckenbauer  által megfogalmazott kritikára.
   
A szerdai voksolás az első körben eldőlt, Pjongcsang már akkor megszerezte a szavazatok abszolút többségét: a 95-ből 63-at kapott, míg München 25, Annecy pedig 7 szavazattal zárt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.