Ötödszörre próbálkoznak

Olimpia 2020: Isztambul pályázik

Isztambul biztosan pályázni fog a 2020-as nyári olimpia rendezésére.

2011.07.08 14:29MTI

A török főváros kandidálási terveiről a Nemzetközi Olimpiai Bizottság végrehajtó bizottságának egyik tagja beszélt pénteken a Reutersnek, a 123. NOB ülés egyik szünetében.
   
A törökök először a 2000-es nyári játékokért szálltak harcba, s a mostani már az ötödik jelentkezésük.
   
A NOB-hoz szeptember 1-ig kell elküldeni a hivatalos jelentkezéseket, s egyelőre csak az biztos, hogy Isztambul mellett Róma is kandidálni fog.

Korábban Tokió is biztos indulónak számított, ám a japán pályázat előkészítőinek vezetője csütörtökön már úgy nyilatkozott, hogy át kell gondolniuk, lenne-e értelme a pályázatnak, miután a dél-koreai Pjongcsang nyerte el szerdán a 2018-as téli játékok rendezését.
   
A 2020-as játékok lehetséges pályázói között szerepelt Budapest is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.