Önző érdekek miatt nyert Pjongcsang?

Olimpia 2018: Beckenbauer undorodik

Franz Beckenbauer szerint a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) európai tagjai számításból Pjongcsang pályázatát támogatták Münchenével és Annecyével szemben a 2018-as téli játékok szerdai helyszínkijelölése alkalmával.

2011.07.09 08:51MTI

A játékosként és szövetségi kapitányként is világbajnok futballszakember, akit a német pályázati bizottság mozgósított a durbani szavazásra, a Bild című lapnak úgy nyilatkozott: a 42 európai tag többsége azért favorizálta a kontinensen kívüli - dél-koreai - helyszínt, hogy ezzel nagyobb esélyt teremtsen saját országa esetleges későbbi pályázatának.
   
"Undorítónak tartom, hogy európaiak önző érdekből nem támogatnak más európaiakat" - méltatlankodott Beckenbauer.
   
A szerdai voksolás az első körben eldőlt, Pjongcsang már akkor megszerezte a szavazatok abszolút többségét: a 95-ből 63-at kapott, míg München 25, Annecy pedig 7 szavazattal zárt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.