Plágiumügye lezárultáig felfüggesztette tagságát

Schmitt Pál figyelmeztetést kapott, de azért NOB-tag marad

Figyelmeztetésben részesítette plágiumügye miatt Schmitt Pált a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) végrehajtó bizottsága, a magyar sportdiplomata azonban NOB-tag maradhat.

2013.05.30 18:43MTI

A vb csütörtökön, Szentpéterváron meghozott döntésével a szervezet etikai bizottságának útmutatását követte. 

A Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke, Magyarország korábbi köztársasági elnöke 1983 óta tagja a NOB-nak, de tavaly, plágiumügye lezárultáig felfüggesztette tagságát a szervezetben. 

A 71 éves, vívóként kétszeres olimpiai bajnok Schmitt Pál a jövőben lemond bizottsági munkájáról, így elveszti elnöki posztját a NOB sport és környezetvédelmi bizottságában. 

A Semmelweis Egyetem szenátusa tavaly március 29-én vonta vissza Schmitt Pál doktori címét, mivel doktori disszertációja szövegazonosságot mutatott más munkákkal. 

Schmitt Pál, aki az ügy folyományaként, április 2-án lemondott köztársasági elnöki posztjáról, fellebbezett a döntés ellen, mert az egyetem eljárását etikátlannak és jogszerűtlennek nevezve úgy vélte, oklevelét csak a bíróság vonhatta volna vissza. 

Ezért felülbírálati kérelmet nyújtott be, és bírósági felülvizsgálatot is kért, előbbit az egyetem visszautasította.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.