Élete végéig megilleti a többmilliós juttatás

Mindent elvenne Schmitt Páltól az MSZP?

Az MSZP felszólítja Schmitt Pált, hogy ne csak az államfői tisztségéről mondjon le, hanem arról az évi legalább 25 millió forintról is, amely "január óta elvileg élete végéig megilleti".

2012.04.06 14:13MTI

Az ellenzéki párt pénteken közleményében azt írta, Schmitt Pál plágiumbotránya már eddig is túl sokba került az országnak. A lopott disszertációja miatt végül távozni kényszerült államfő kötelessége azonban nem csak a legfőbb közjogi tisztség feddhetetlenségének tiszteletben tartására, hanem az azzal járó anyagi kiváltságokra is kiterjed - tették hozzá.    

Az MSZP szerint közérdek azt is megkívánja, hogy a tisztségükre nem érdemes és emiatt távozó közjogi méltóságok ne csak a széküktől legyenek kénytelenek megválni, hanem a hivatalukkal összefüggő anyagi juttatásoktól is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.