Lesz itt minden...

Színes megnyitó várható Pekingben

A kiszivárgott hírek szerint opera, kungfu és pandák is szerepelnek majd a pekingi olimpia augusztus 8-i nyitóünnepségén.

2008.07.02 12:45MTI

A China Daily című napilap szerint a Civilizáció és harmónia elnevezésű, Csang Ji-mu (Zhang Yimou), Kína leghíresebb filmrendezője által megálmodott három és fél órás előadás során különböző etnikai csoportok táncosai lépnek fel, és természetesen lesz tűzijáték is. 

"A ceremónia révén a világ végigkísérheti országunk ötezer éves történelmét, és láthatja a kínaiak nyitottságát" - nyilatkozta a koreográfiáért felelős Csen Vej-ja (Chen Weiya). Az még nem derült ki, hogy a műsor végén ki gyújtja meg a lángot a Madárfészeknek is nevezett Olimpiai Stadionban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.