Földrengésbiztosra építették

Peking 2008: nem károsodtak a helyszínek a földrengésben

Nem okozott kárt az olimpiai helyszínekben az a hétfői földrengés, amely több mint hétezer halálos áldozatot követelt Nyugat-Kínában.

2008.05.12 19:45MTI

"A Pekingben és a vidéki városokban lévő 31 létesítményt földrengésbiztosra építettük, és mindegyikük sértetlen maradt" - jelentette ki Szun Vej-tö (Sun Weide), a szervezőbizottság kommunikációs irodájának igazgatóhelyettese.

A jelentések szerint a természeti katasztrófában az épületek négyötöde összeomlott Szecsuán (Sichuan) tartomány Pejcsuán-Csiang (Beichuan Qiang) autonóm körzetében, több mint hétezer ember halt meg, és mintegy 10 ezren szenvedtek kisebb-nagyobb sérüléseket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.